Wintersport

 

Skiën in Gehlberg  (reistijd ca. 5 minuten)

 

Skilift am Ritter Am Ritter, Gehlberg

Gehlberg beschikt over één skipiste met een sleeplift (500 meter lang en middelzwaar) en twee hellingen waar je vanaf kunt sleeën of kunt leren snowboarden: één in het dorp en één op de Schmücke, op 916 meter hoogte. Vlakbij de pistes zijn mogelijkheden om in een gemoedelijke atmosfeer wat warms of kouds te eten en te drinken. Skilessen kunnen er worden gevolgd en materiaal kan worden gehuurd. De Schmücke is daarbij het trefpunt van de omgeving voor een groot langlauf-gebied, gelegen tussen Gehlberg en Oberhof. Als er sneeuw ligt is de wintersport-sfeer compleet, inclusief biertent, braadworst en soep.
 
Skiën in de omgeving
 
U kunt verder onder andere in Schmiedefeld en Oberhof skiën. De lengte van de pistes en verdere voorzieningen varieren per locatie.
 
schmiedefeld eisenberg Am Eisenberg, Schmiedefeld
 
Een eenvoudige sneeuwzekere piste met verlichting, van ongeveer 850 meter lengte. Bovenaan is een restaurantje en onderaan de piste is een goed bereikbare parkeerplaats, vanwaar het slechts en minuutje lopen is naar de kassa en de sleeplift. Langs de piste is een alternatieve off-piste afdaling en ook door het bos kun je de helling af. Voor kinderen en volwassenen een ideale leerpiste die een echt wintersportgevoel geeft. Het uitzicht vanaf de piste over het dal is prachtig.
 
 
Skilift am Ritter Fallbachhang, Oberhof
 
De 800 meter lange skipiste, voorzien van verlichting en sneeuwinstallatie is voorzien van een stoeltjeslift en omgeven door gezellige eet- en drinkgelegenheden, om u in de echte wintersportsfeer te brengen. De prijs van een dagkaart is goed betaalbaar en ook de bescheiden prijzen van eten en drinken verhogen de feestvreugde.
 
 
En verder......
 
Am Salzberg, Goldlauter-Heidersbach: een middelzware tot zware piste van ruim een kilometer lang.
 
Verder nog:
- Suhl: 400 m, niet zeer eenvoudige piste (middelzwaar)
- Grosse Inselsberg
- Ilmenau, Am Lindenberg: 180 meter lang en eenvoudig te skiën
- Vesser: 200 meter en ook gemakkelijk
 

Langlaufen in Oberhof

 
langlaufpistes
 
Langs de Rennsteig worden in de winter honderden kilometers loipen aangebracht. Centrum van het langlauf-gebied is min of meer de Schmücke, aan de rand van Gehlberg.
  
langlaufhalle1      langlaufhalle3
 
 
Zowel in de zomer als in de winter kunt u langlaufen in de overdekte langlauf-tunnel in Oberhof.