Eten en drinken

In de omgeving van Gehlberg zijn vele restaurants. Hieronder vindt u een aantal eetgelegenheden die wij met veel plezier voor u geprobeerd hebben.

Bezorgdiensten:

doner mamarisTurkse snackbar (Gräfenroda)

 

 

U kunt kiezen tussen Sultan Döner of Marmaris Döner. Hebben ook pizza's en pasta. Lekker is natuurlijk ook de 'döner kebab', in brood met veel salade of met frites in de zgn. dönertüte.

In de gele map met toeristische informatie vindt u vooraan de menukaart van beide bezorgdiensten. De bezorging is gratis en als u bestelt voor ongeveer € 20,- krijgt u er ook nog een fles wijn bij. De prijzen zijn uiterst bescheiden, dus laat u rijkelijk bedienen !

Sultan Döner: Ilmenauerstr. 24, Gräfenroda - Tel.: 00 49 36205 72913

Marmaris Döner: Bahnhofstr. 36, Gräfenroda - Tel.: 00 49 36205 76447


In Gehlberg:

Zum Hirsch.

 

 

Eenvoudig restaurant met Thüringer en meer algemeen voorkomende gerechten, zoals schnitzel. De prijzen zijn er zeer bescheiden en de bediening is vriendelijk. 

Adres: Hauptstr. 29, Gehlberg - Tel.: 00 49 36845 40070

 

neue gehlberger hutteNeue Gehlberger Hütte

 

 

Gasthof met zowel regionale gerechten als meer algemene schotels. Ruime porties en erg lekker. Loop er heen vanaf de parkeerplaats aan de weg naar Overhof (plm. 1 km) en geniet op de top natuurlijk ook even van het prachtige uitzicht. Ook als tussenstop tijdens een wandeling, voor een verfrissende of verwarmende drink of een hapje, zoet of hartig. Controleer vooraf wel even de openingstijden.

Adres:  Schneekopf 1, Gehlberg - Tel.: 00 49 36845 49911

 

moenchhofWaldgasthof Mönchhof

 

 

Restaurant in het bos. Uitstekend voor een tussenstop tijdens een prachtige wandeling vanuit Gehlberg, maar via een bosweg ook met de auto te bereiken. Eerlijke traditionele en regionale gerechten voor een kleine prijs. Kijk vooraf wel even de openingstijden na.


In Oberhof:


Cortina 'd Ampezzo

 

 

Een restaurant met prachtig opgemaakte verfijnde gerechten, geinspireerd op de keuken uit de Italiaanse Alpen. Heerlijke vlees- en visgerechten, pasta's, rösti en fantastische desserts. Geen standaard-Italiaan, maar ze hebben daarnaast ook wel pizza, frites en natuurlijk Italiaans ijs. Iets minder goedkoop, maar met een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding.

Adres: Th. Neubauerstr. 8, Oberhof - Tel.: 00 49 36842 22323