Omgeving

 

Herfst 2014

De vakantiewoningen zijn gelegen in Gehlberg, vlakbij Oberhof, Suhl en Ilmenau, aan de Rennsteig in het hart van het Thüringer Woud. Gehlberg ligt tegen de hoogste bergen van Thüringen, bij uitgestrekte bossen en bergweiden. Snelstromende beekjes en prachtige vergezichten maken de omgeving tot een eldorado voor natuurliefhebbers. Fietsen over de kam van het gebergte, de Rennsteig, is een belevenis. Arenden, korhoenders, lynxen en tal van andere dieren die in Europa verder nog nauwelijks voorkomen, vinden hier nog een plek om te leven. Rond de appartementen komen de herten en reëen en tal van andere dieren uit de beek drinken en ervaart u het natuurleven in zijn meest pure vorm.

Op 982 meter hoogte staat u aan de rand van Gehlberg op de hoogste berg van het Thüringer Woud, de Grote Beerberg. Maar ook iets lagere zusjes en broertjes als Schneekopf, Teufelskreis, Sachsenstein en Bärenbachskopf, bieden u telkens weer nieuwe adembenemende vergezichten. Op de Schneekopf kunt u de uitkijktoren beklimmen, tot boven 1.000 meter hoogte. U bevindt zich in Gehlberg dus met recht op hoog niveau.

rivierPicknicken in de zon aan een helder klaterend watertje en mijmeren rond de barbeque na het ondergaan van de zon, maken in de zomer een verblijf tot een zwoel sprookje. In de winter daarentegen kun je oneindige langlauftochten maken en alpine skiën op de gemoedelijke familiepistes in Gehlberg en de meer mondaine piste in het nabijgelegen beroemde ski-oord Oberhof.

In de omgeving zijn tal van activiteiten te ontplooien om een vakantie tot een ontspannen maar onvergetelijke periode te maken, waar u telkens weer naar terug zult verlangen.